Jak změnit interiér za pár korun

Jak změnit interiér za pár korun

Sedíte si doma na gauči anebo ležíte v posteli a hlavou se Vám honí myšlenky „co udělat doma jinak, co změnit, že už to doma máte okoukané“?

Zcela upřímně, myšlenky na změnu napadají většinou ženy, ale své o tom vědí i muži, které se snažíme k jejich „velké radosti“ do našich myšlenkových pochodů zapojit.

Nejdříve si musíme rozmyslet, jak chceme interiér změnit, do jakých barev ho sladíme a v neposlední řadě je důležitý i rozpočet, který si na to vyčleníme. Nemusíme měnit vše najednou, můžeme to dělat postupně a pomalu, podle toho kolik na to budeme mít času a volných prostředků. Něco si budeme muset koupit, ale něco zvládneme určitě i sami.

Začneme vymalováním stěn, jestli chcete změnu poněkud výraznější a na stěně je bílý podklad - máte vyhráno, stačí změnit jednu nebo dvě stěny a kontrast bude nepřehlédnutelný. Můžete ale také natřít jenom část stěny, fantazii se meze nekladou. Pokud barvy měnit nechcete, nevadí, přinášíme vám další tipy, jak na změnu snadno a rychle.

Ideální a nejjednodušší způsob je změnit interiér za pomocí polštářků a povláčků, které máme rozmístěné kdekoli v našem obydlí. Polštářky můžeme koupit v různých velikostech, materiálech, barvách, ale především je můžeme mezi sebou libovolně kombinovat. Zkrátka každý podle sebe a svého vkusu.

Obměnit můžeme i naši jídelnu či kuchyňský kout. Napadá Vás způsob? Ti kteří čtou náš blog už určitě vědí... Ano, správná odpověď je obměna sedáků.

Poměrně velkou změnou je výměna nábytku, ale co třeba udělat ze starého nábytku nový? Koupíme si barvu, štětec a pustíme se do toho, bude nás to stát sice spoustu času, ale věřte, bude to stát za to. Pokud si na renovaci nábytku netroufáte, nevadí, zkuste začít hezky pomalu, stačí třeba jen koupit nové úchytky a uvidíte, jak nábytek prokoukne.

Další tip se týká podlahy. Upřímně vyměnit podlahu je finančně náročné, ale co třeba trendy koberce? Koberce se dělají v různých barvách, velikostech a tvarech – od obdélníků po ovály. Koberce však nevybírejte jen podle vzhledu, ale také hlavně podle délky vlasu. Dlouhý vlas je sice příjemný na nášlap, ale určitě je náročnější na údržbu. Vše má své pro i proti.

Existuje i celá řada dalších tipů, od změny rámečků na obrázky až po změny polohy nábytku, zkrátka každý si musí najít to svoje, co zrovna jemu udělá radost, aby jeho interiér dostal nový nádech. Tak kdo z vás má zrovna chuť se do změny interiéru pustit?