Pod peřinou aneb spánek pod jednou dekou

Pod peřinou

Všichni se určitě shodneme na tom, že dobrý spánek má významný vliv na to, jak se budeme přes den cítit. Abychom se vyspali co nejlépe je třeba kromě jiného vybrat i tu správnou přikrývku právě pro nás. Protože i u nás roste popularita francouzských přikrývek, tak se na ně dneska zaměříme.

Jak už sám název napovídá, tak francouzské přikrývky pocházejí z Francie, ale často se používají i v přímořských státech jako je Chorvatsko, Itálie, Řecko… Jsou to zkrátka většinou státy, kde jsou mírnější zimy.

Ptáte se sami sebe, proč si tedy pořídit francouzskou přikrývku? Důvodů je hned několik, pojďme se na ně společně podívat.

  • Intimita – je vědecky dokázáno, že spánek s partnerem pod jednou přikrývkou působí velmi příznivě na společné soužití. Můžete třeba usínat v objetí nebo v chladnějších obdobích roku se díky partnerově teplu rychleji zahřejeme.
  • Estetika - co si budeme povídat, ale zastlaná francouzská přikrývka vypadá daleko elegantněji než dvě přikrývky vedle sebe.
  • Ekonomické hledisko – pokud si koupíte jednu francouzskou přikrývku tak váš nákup bude levnější, než když si půjdete pořídit dvě klasické přikrývky.
  • Rodičovství – máte malé děti, co spí rádi s vámi v posteli? Tak tento typ přikrývky potěší i vás, nemusíte hlídat, jestli je dítě odkryté anebo přikryté.

Tak důvody bychom už měli, nyní se pojďte podívat, jak je to s výběrem velikostí. Klasický rozměr francouzských přikrývek je 200 x 200 cm, ale my vám nabízíme i rozměry 200 x 220 cm, 200 x 240 cm, 200 x 260 cm a 220 x 240 cm. Je potřeba si dobře zapamatovat rozměr, který máte právě vy, protože pak vám to usnadní práci s výběrem nového povlečení. Samozřejmě i zde platí přímá úměra: čím větší přikrývka, tím větší komfort pro oba partnery.

Důležité je při výběru nezapomínat na roční období pro které přikrývku vybíráte, aby se vám nestalo, že vám v zimě bude zima a v létě horko. Rozmyslete se, jestli zvolíte přikrývku například letní, zimní anebo třeba celoroční.

A to nejlepší nakonec. Výběr ložního povlečení je už jen třešničkou na dortu, známe rozměr, máme vybraný typ přikrývky, materiál a nyní už jen vybereme motiv, který bude lahodit našemu oku.

Doufáme, že jsme vám naším dnešním článkem vnesli trošku jasno do výběru francouzské přikrývky. Samozřejmě víme, že tento typ přikrývky nebude vyhovovat všem. Zvláště ti, co si rádi nahmoucají peřinu mezi nohy a otočí se na bok, to by pak začala přetahovaná. A jestli si někdo myslí, že žena je slabší pohlaví, tak jí zkuste v noci peřinu sebrat a uvidíte co nastane. Pokud právě vy jste byli na vážkách a náš článek vám pomohl v rozhodnutí, jestli tento typ přikrývky je ten pravý pro vás anebo ne. Tak pak náš článek splnil to, co měl a nás těší, že jste ho dočetli až sem.