Jak zařídit ložnici

Jak zařídit ložnici

Chystáte se stěhovat do nového, nebo sníte o tom, že vaše ložnice by si zasloužila nový kabátek?

Pokud si odpovíte „ano“ na jednu z přechozích otázek, tak se pojďte spolu s námi podívat na pár tipů, jak na to. Pro začátek si musíme říci, že ložnice je místem odpočinku, kde nabíráme nové síly, proto je důležité zařizovat ji z rozmyslem tak, aby na nás působila co nejklidnějším dojmem. Na co se tedy zaměříme?

Začneme barvami. Ještě než začneme ložnici zařizovat, důkladně si promyslíme, do jakých barev jí chceme ladit. Protože každý z nás je jiný, máme jiný vkus, nedá se vyloženě říci „tuhle barvu tam nedávejte“ nebo naopak „jen tahle to může být“. Takže pokud v tom vyloženě nemáte jasno, je nejlepší držet se zásady výběru ze světlých, jemných odstínů neb výrazné, zářivé barvy nejsou úplně nejvhodnější na usínání.

Vybrali jsme si barvy a co dál, odpověď je jasná „postel“. Postel spolu s matrací je nejdůležitějším prvkem celé ložnice, na které bychom rozhodně neměli šetřit. Protože pokud se špatně vyspíme, budeme protivní a nic se nám nebude dařit. Postel umístíme tak, aby byla v dostatečné vzdálenosti od okna i topení, aby nás v noci nebudil chlad ani teplo. Na postel samozřejmě patří deka a polštář, které povlečeme do kvalitního povlečení, které uzpůsobíme aktuálnímu ročnímu období.

Protože ložnice by měla být co nejvíce vzdušná, tak pokud nám to naše prostory umožní, volíme co nejméně nábytku. Zde platí pravidlo „čím méně tím lépe“. Je nám ale jasné, že někdy to jinak nejde a v ložnici máme vestavěné skříně spolu s komodami na oblečení. Co bychom však neměli opomenout, jsou noční stolky, které jsou ideálním pomocníkem na odkládání nejrůznějších drobností. Často na nich máme lampičky, které používáme při čtení knih, nebo jen když si v noci potřebujeme rozsvítit.

Nyní máme nejdůležitější zařízení a je čas se pustit do vybírání dekorací a doplňků. Protože už na počátku jsme si vybrali barvy, do kterých chceme ložnici ladit, tak nyní už jen vybíráme dekorace a doplňky v dané barvě. I zde se držíme zásady „méně je někdy více“, nechceme v ložnici velké množství lapačů prachu. Mezi nejoblíbenější doplňky patří závěsy, měkké koberce sladěné do barev spolu s povlečením a v případě větší ložnice i pohodlná křesla.

Doufáme, že se vám z vaší ložnice povede vytvořit útulné místo, kde se vám bude skvěle relaxovat a odpočívat. Užijte si klidný a ničím nerušený spánek.