Není polštář, jako polštář

Není polštář jako polštář

Polštář je hodně podstatnou částí naší postele, určitě se shodneme, že oproti přikrývce je mnohem více namáhaný, vždyť naše hlava má v průměru okolo 5kg. Další jeho funkcí je udržovat naši hlavu, krk a páteř ve správné poloze.

Výběr toho správného je určitě důležitý a není radno koupit hned první, který se namane. Pokud se po nějakém začnete shánět, určitě zjistíte, že na trhu je obrovské množství od klasických, s výplní z dutého vlákna, péřových, paměťových, anatomických, chytrých – které dokáží monitorovat např. chrápání. Ale jak si vybrat ten správný? Určitě v rozhodování musí hrát úlohu vaše preference. Každý z nás je jiný a má zcela jistě jiné potřeby. Určitě jeho předností bude praní minimálně na 60°C.

Jako výrobci máme na věc i trochu jiný pohled, tak se pojďme společně podívat na pár důležitých kritérií a tipů, které by vám výběr mohly trochu usnadnit.

Začněme výběrem velikosti

Obecně platí, že čím větší plochu postele máte, tím větší byste měli mít polštář. Samozřejmě to není podmínkou a záleží čistě na vás.

Polštář Luxus medium

Standartně vede klasický obdélníkový o velikosti 70x90, v těsném závěsu pak poslední dobou oblíbený polštář 50x70.

Náš tip:

To, že každý z partnerů má jinak velký polštář už také není výjimkou. Samozřejmě můžete koupit povlečení pro každého z vás zvlášť, v naší nabídce totiž naleznete nejen klasiku, ale v tom samém vzoru máme v krepovém či bavlněném provedení i povlečení 140x200 + 50x70. Jen si uvědomte, že tím odsoudíte povlečení k tomu, aby bylo jen pro vaši postel. Pokud vám například přijede návštěva, dva velké polštáře jim asi nepovlečete a většina z nás má v rezervě právě polštář 70x90.

Počet polštářů

Stejné pravidlo jako u velikosti je i v počtu používaných polštářů. Někdy jde jen o pohodlí při sledování televize, či čtení knížky, jindy ho oceníme například při nemoci, kdy se nám lépe dýchá při zvýšené pozici. Většina z nás si ale vystačí s polštářem jedním.

Pokud je pro nás však standardem mít polštáře dva, určitě budeme řešit i otázku, do čeho druhý polštář povléci? Je nutné koupit povlak jiné barvy a vzoru, když máte rádi vše hezky sladěné? Ne, u nás koupíte i náhradní povlaky ve stejné barvě, jako povlečení.

I tuhost hraje svou roli

Aby nás ráno nebolela hlava a krk, určitě musíme koukat i na to, jak moc je polštář naplněný a zda lze jeho výplň regulovat. Určitou výhodou je, když je opatřen zipem. Vždy záleží na tom, co tvoří jeho výplň a výhodou je i mít možnost se do jeho útrob podívat.

Speciální polštáře

Sem patří například polštáře z „líné“ pěny, anatomické apod. Mezi časté tvary pak patří různé vlny, které mají lépe podržet naši páteř v ose.

Zdravotní polštář Medical

Náš tip:

Zase je třeba brát v potaz, že vzhledem k nestandardním rozměrům však těžko budete shánět pasující povlak. Pěnové polštáře bývají více tuhé. Pokud máte užší lůžko a váš partner naducaný polštář, budete se s polštáři vytlačovat a snižovat jeden druhému komfort při spaní.

Ať už bude vaše volba jakákoliv, věříme, že vyberete správně.