Jak vybrat to pravé povlečení pro naši ložnici

jak-vybrat-to-prave-povleceni-pro-nasi-loznici

Přestože ložnice je místnost, kam jen tak někdo cizí nenakoukne, tak pro nás je důležité, abychom se v ní cítili dobře, trávíme v ní velkou část doby, co jsme doma.

My ženy jsme od přírody kreativní a tvořivé, proto se snažíme i z ložnice udělat místnost útulnou, kde se nám bude spát jako v pohádce nebo lépe můžeme říct v bavlnce. Dnes si řekneme stručně něco o materiálech, ze kterých se povlečení vyrábí, snad bude pro vás pak jednodušší, vybrat si to pravé. Nebojte, podrobněji rozebereme jednotlivé druhy materiálů v některém z dalších témat.

povleceni-vetvicky-bavlna

Nejrozšířenější je povlečení bavlněné, které je vyrobeno ze 100 % hladké bavlny. Jde o hustě tkané jemné vlákno, měkké a velmi příjemné na dotek. Povlečení je ideální na celoroční použití. Bavlněné povlečení šijeme v několika rozměrech a ve spoustě motivů, některé i oboustranné (dva motivy). Povlečení můžeme doplnit o polštářky, které Vám můžeme ušít ve stejném motivu, případně Vám můžeme prodat i metráž stejné látky, pokud byste si chtěli ušít samy třeba závěsy a podobně.

povleceni-pampelisky-krepove

Další velmi rozšířenou kategorií je povlečení krepové, které je vyrobené ze 100 % bavlněného krepu a je velmi příjemné na omak. Toto povlečení je často preferováno a to hlavně z důvodu údržby. Co si budeme nalhávat, žehlení není zrovna oblíbenou činností ani žen ani mužů.. takže pokud žehlení není zrovna náš koníček, toto povlečení je pro vás to pravé. I u tohoto povlečení Vám můžeme ušít polštářky či prodat metráž, abyste mohli vyladit svou ložnici do nejmenších detailů.

povleceni-ranforce

Další povlečení co Vám můžeme nabídnout je povlečení z Ranforce hladké bavlny, které je někdy nazývána jako „renfórce“, toto povlečení prochází speciální úpravou zvaná macerace, což znamená, že se vláknina namočí do speciálního extraktu, který odstraní nadbytečné vrstvy a zůstane jen pevné a jemné jádro. Díky této úpravě má povlečení zvýšené absorpční vlastnosti a skvěle odvádí tělesnou vlhkost. Macerace zároveň zajistí dobrou barevnou stálost, je příjemně měkké a je vhodné pro celoroční použití.

povleceni-mikrovlakno

Povlečení, které se též těší vaší oblibě je povlečení z mikrovlákna. Důvodů proč si vybrat právě tento materiál je hned několik, mezi hlavní patří právě jemnost a lehkost materiálu, ale nemůžeme vynechat ani stálobarevnost a nadýchanost. Povlečení z mikrovlákna má chladivý efekt, takže ho preferujeme především v letních měsících. Snadná údržba, tím máme na mysli rychleschnoucí a nežehlivý materiál, už je jen třešničkou na dortu tohoto materiálu.

povleceni-mikroplys

Nejteplejší povlečení, které vám můžeme nabídnout je mikroplyšové povlečení. Kdo jednou v chladných měsících toto povlečení vyzkouší, jiné už chtít nebude. Povlečení má hustý, jemný chlup, je teplé ale zároveň prodyšné. Údržba je jednoduchá, povlečení je rychleschnoucí a zapíná se na zip. Nyní už stačí si vybrat jen z bohaté nabídky motivů a nařídit si budíka o pár minut dříve, protože vstát z postele už nebude tak už jednoduché.